Belső nyílászárók

Ajtó a lakásban...

Nyílászárók tervezésekor számtalan igény merül fel. Össze kell hangolni a különböző igényeket, de ezek melletta természetes fényt mindig biztosítani kell. A lakás ajtóinak elrendezésével, kialakításával kapcsolatban egymástól függetlenül részproblémák jelennek meg.

 

- Célszerűség: A lakáson belüli tevékenységek között a kapcsolatok legyenek ésszerűek: az összetartozó funkciójú helyiségek területei szükség szerint érintkezzenek, az egymást zavaró tevékenységek területei pedig különüljenek el.

- Gazdaságosság: Lényegében a célszerűségből fakad, de ez nem egyenlő az olcsósággal. A lakberendezésnél gyakrabban a drágább megoldás a gazdaságosabb, különösen, ha a költségtöbblet magasabb minőségi szintet, célszerűbb, esztétikusabb megoldást eredményez.

- Esztétikum: Nem külsődleges, látványos szépséget, hanem inkább rendet jelent. A funkcióban kialakított rend, a fény, a színek, a formák, az anyagok célszerű használata és az eszközökkel való takarékos bánásmód adja meg azt az egyensúlyt, ami a kellemes látványban jelenik meg.

 

Cégünk igyekszik megtalálni az egyensúlyt ezen három részprobléma között úgy, hogy azok harmóniája a lehető legjobban tükrözzék az Önök elképzelését, igényét.